Qui és el Citomegalovirus (CMV)?

El citomegalovirus pertany a la classe I de la classificació de Baltimore, ja que el seu genoma està configurat per una doble cadena de DNA (dsDNA) lineal. D’aquesta cadena, es transcriurà la de sentint (-) per a donar un transcrit de (+)RNA, que serà el que donarà origen a les proteïnes víriques utilitzant els ribosomes de la cèl·lula hoste.

Respecte de la calssificació de la ICTV, aquest virus pertany a la famlia Herpesviridae, i dins d’aquesta, a la subfamilia  Betaherpesvirinae.  

La seua estructura és la mateixa a la de la resta d’espècies de la familia: posseeix una càpsida d’uns 100-110 nm de diàmetre amb 162 capsòmers envoltant a l’àcid nucleic, per damunt d’aquesta un tegument i, en la part més externa, una coberta lipídica amb glicoproteïnes de superfície.

Pertany a la subfamilia dels herpes ß perquè són de cicle reproductiu lent i tenen un rang d’hostes molt estret, en el nostre cas, els humans.  A més, poden romandre en període de latència en diferents teixits sense provocar simptomatologia i poden fer que les cèl·lules infectades es tornen molt grans (citomegalia). En aquesta subfamília trobem dos gèneres: Muromegalovirus i Cytomegalovirus, sent l’ultim l’objecte del nostre interés. Citomegalovirus vist pel microscopi d¡un smartphone. Si, si, haveu llegit bé!Aquest és el nostre amiguet. Ho cregau o no, aquesta imatge ha sigut treta amb el miscroscopi d’un smartphone. Sí, sí, d’un mòvil! Ací teniu l’enllaç per si teniu curiositat: http://www.geek.com/science/ucla-smartphone-microscope-can-detect-a-single-virus-nanoparticles-1570963/

Per acabar amb la seua presentació, nomenarem una característica més concreta de la espècie: posseïxen el genoma més gran de la familia, d’unes 240 kbp. Aquest genoma està seqüenciat al complet i es coneix que tenen gens homòlegs a gens cel·lulars que poden haver sigut adquirits dels hostes al llarg de l’evolució.

Pel moment açó és tot. Fins aviat!

 

 

Aquesta entrada ha esta publicada en Sin categoría. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


¡IMPORTANTE! Responde a la pregunta: ¿Cuál es el valor de 13 6 ?