Infecció aguda per CMV

Avui anema parlar de la infecció aguda per Citomegalovirus, una malaltia produïda pel CMV. La majoria de les persones entrem en contacte amb aquest virus en algun moment de la nostra vida, però si el nostre sistema immunitari no està debilitat no presentem la infecció aguda, sinó una síndrome amb símptomes similars a la mononucleosi. El virus roman en l’organisme tota la seua vida després de la infecció, i pot desenvolupar símptomes d’infecció aguda si en algun moment el seu sistema immunitari es debilita, com és el cas dels pacients amb VIH, receptors de transplantament d’òrgans o mèdul·la òssia, pacients amb tractament de quimioterapia o radiació i persones amb tractament amb esteroides.

Els símptones que es poden donar en la infecció aguda són neumonia, retinitis (infecció d’ull que pot causar ceguesa), hepatitis, esofagitis i colitis, meningoencefalitis (infecció del cervell i del líquid que l’envolta) i, fins i tot la mort.

A més a més és la causa més comuna d’infecció congènita que es transmet de mare a fill no nascut. La majoria dels xiquets nascuts amb malaltia congènita no presenten la simptomatologia, però un 10% poden patir un o diversos dels símptomes.

Els símptomes que presenta la malaltia congènita en el xiquet acabat de nèixer són microcefalia, cos més petit del normal, petequies, hepatomegalia (fetge més gran del normal), esplenomegalia (melsa més gran del normal), ictericia, calcificacions intracanials, pèrdua de visió i auditiva. Molts d’aquestos xiquets presentaran alguna inacapacitat, siga física o mental, la resta de la seua vida, com són la sordera, ceguesa, deficiències motores, convulsions, problemes del desenvolupament o retràs de l’aprenentatge.

És especialment important si la malaltia és adquirida (si el xiquet ha sigut exposat a ella després del naixement) o si és congènita (obtesa a través de una infecció la mare abans del naixement), ja que la majoria de bebés que sofreixen una infecció adquirida es recuperen i no tenen problemes ni deficiències físiques o mentals.

Ací vos deixe una pàgina web feta per uns pares d’una xiqueta amb citomegalovirus congènit. Donen informació sobre la malaltia i és un lloc on els pares es donen suport i aprenen sobre ella, a més de fer ressó sobre la organització STOP CMV, una iniciativa americana que alhora que dóna suport a les famílies, fa saber sobre la malaltia i la seua prevenció, conciencia sobre la necessitat de la investigació mèdica.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Sin categoría i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


¡IMPORTANTE! Responde a la pregunta: ¿Cuál es el valor de 13 11 ?