Pèrdua d’oïda sensorioneural

Bona vesprada!

Fa un parell de setmanes vos explicàvem els efectes que podia tindre la infecció per CMV sobre el sistema nerviós central, concretament sobre l’encèfal. Doncs bé, avui vos explicarem l’altre efecte que tenia sobre el sistema nerviós: la pèrdua d’oïda sensorioneural.

La pèrdua d’oïda sensorioneural (SNHL) és la seqüela més freqüent de la infecció congènita del CMV (Dahle, et al., 2000; Fowler & Boppana, 2006; S. Ross et al., 2006). En molts casos els nadons ja naixen sords, però en altres casos aquestes pèrdues de capacitat auditiva es poden donar de manera progressiva o aparèixer anys més tard en la vida. En aquestos casos, els pacients diagnosticats de CMV han de tindre un seguiment exhaustiu per tal de detectar la pèrdua a temps.

La SNHL es dona en un 10 – 15% dels xiquets infectats (Dahle et al., 2000; S. Ross et al., 2006; Fowler & Boppana, 2006; Dollard et al., 2007), i en un 30 – 40% dels xiquets infectats amb símptomes manifests al moment de nàixer.

La patogènesi d’aquesta pèrdua no està clara, però gràcies a estudis dels ossets temoporals en models animals s’ha pogut dilucidar que el CMV o l’antigen per a aquest virus estan presents en l’epiteli i en les neurones de l’oïda interna. A més a més, podria provocar també una resposta imflamatòria que podria danyar l’aparell auditiu amb la conseqüent pèrdua d’oïda addicional. Malauradament, aquest mecanisme no explica completament la pèrdua progressiva o l’aparició de la sordera en etapes més tardanes de la vida.

Els metges recomanen que els xiquets infectats amb CMV però sense símptomes de pèrdues auditives passen per revisions audiològiques cada sis mesos. En el moment en que aquestos comencen a manifestar la SNHL deurien passar cada tres mesos. D’altra banda, com que aquesta pèrdua auditiva pot fluctuar en la seua intensitat, s’hauria d’ensenyar als xiquets mètodes efetius de comunicació que servisquen en les diferents situacions. 

Si teniu interés en la prevalència d’aquesta afecció, aquest article vos podria agradar: Congenital Cytomegalovirus Infection as a Cause of Sensorioneural Hearing Loss in a Higlhly Immune Population. El link per llegir-lo és: http://www.medscape.com/viewarticle/754407

Fins altra!

 

Aquesta entrada ha esta publicada en Sin categoría. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


¡IMPORTANTE! Responde a la pregunta: ¿Cuál es el valor de 8 9 ?