Cribatge universal per detectar el CMV

Bona vesprada a tots i totes! Avui he llegit un article molt interessant sobre el procés de detecció del CMV en neonats prematurs.

En el article Cribado universal de infección por citomegalovirus en prematuros de menos de 1500 g els autors ens parlen del protocol que ens recomanen seguir (als metges, és clar) per a la correcta detecció i calssificació de la infecció el més prompte possible.

Com ja us vaig contar en una entrada anterior, un dels símptomes de la infecció congènita del CMV en neonats és el baix pes. El protocol recomanat està dirigit a bebés prematurs que pesen menys de 1500 g.

Recomanen, doncs, fer una PCR en orina en menys de dos setmanes després del naixements a aquells bebés dels quals es sospita poden patir una infecció congènita. En el cas de que done positiva, es classifica com a infecció congènita. Si dóna negativa, en canvi, es fa un cribatge universal a les 4/6 setmanes, per distingitr si tenen una infecció adquirida (resultat positiu) o no pateixen la infecció (resultat negatiu).

En cas que no es sospite, no obstant, es recomana en el cas de xiquets tan petits, fer un cribatge universal, per si decàs. A aquestos xiquets doncs, els consideren en risc, prenent el seu baix per com a possible símptoma, de manera que recomanen fer una prova universal a les 4/6 setmanes de vida, una PCR en orina. Si la prova dóna un resultat negatiu es classifiquen com a no infectats, com en el cas anterior. Si dóna positiu, en canvi, es fa una PCR en sang seca, per determinar si la infecció és adquirida (negativa) o congènita (positiva).

Us recomane llegir l’article, és concís i instructiu!

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Sin categoría i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


¡IMPORTANTE! Responde a la pregunta: ¿Cuál es el valor de 15 13 ?